Sunday, May 30, 2010

FEERIC soundtrack

Am facut-o si pe asta. Am compus prima melodie. Pentru cine nu stie, am cochetat de-a lungul timpului cu instrumentele muzicale de mai multe tipuri, iar cei apropiati stiiu ca in studio am multe instrumente de percutie si tot felul de chestii care scot sunete. Am fost si lautar. :) Da, aveam 14 ani si in satul in care am crescut mergeam si cantam la nunti baluri si toate cele:). Gusturile muzicale s-au schimbat mult de atunci.
Hai sa revin la subiect.
Pentru a evita copyrightul m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa imi compun singur muzica pentru productiile pe care le fac.
Asa ca pentru FEERIC am decis sa compun piesa imediat dupa ce l-am intalnit pe Alex Dj Xtz (rezident in club Liquid din Sibiu) Care mi-a aratat care sunt posibilitatile de a orchestra totul electronic. Si uite asa mi-am luat un flaut, o conga, un guide de melodie si apoi mesterul Alex a inceput sa fatzaie cursorul prin programul de muzica si intr-un final diupa vreo 3 zile de munca a iesit ce puteti asculta mai jos. Trebuie sa ii multumesc lui aAlex ca a marsat in acest proiect si a venit cu toate cunostintele necesare pentru a finaliza (si are muuulte cunostinte). Noua ne place rezultatul si am decis ca vom face la un moment dat o alta compozitie. Melodia intitulata cum altfel decat FEERIC:) va fi coloana sonora oficiala a acestui eveniment si va fi inclusa pe toate spoturile clipurile si filmuletele evenimentului. Enjoy!

4 comments:

Orin said...

Piesa compusa de tine are ritmul ala intern, repetat, vad miscarea modelelor pe cat-walk, este potrivita pentru asta si imi place, nu stiu insa daca este chiar "feerica", pe mine ma duce cu gindul la Agentul 007 citind Codul lui Da Vinci!:)
Mi-a placut insert-ul ala de chitara de undeva, mai la inceput. Ai fi putut sa il repeti!

mitichi said...

Atata inspiratie am avut la nume:)) in rest piesa e construita pe mai multe registre tinand cont si de felul in care va fi folosita. Ai perfecta dreptate cu privire la dinamica.....nu are treaba cu feeria. Dar cum spuneam...e vb si de ceva marketing la mijloc.
Multumesc pentru opinia pertinenta. ....si te astept acolo in Piata la eveniment. Te voi tine la curent cu detalii.

Anonymous said...

o parere sincera...sorry
la fotografie excelezi....hmmm....la muzica deloc ;l
piesa nu are nici o poveste...de fapt all sounds sunt in toate softurile de muzika free.nu te suppi pe mene.



....cu drag un nou fan al fotografiei tale.

mitichi said...

am recunoscut ca sunt sampleuri din mai multe softuri pe profilul de facebook. Insa aranjamentul si faptul ca am lucrat pe note taind din sampleuri cate o nota punandu-le asa cum imi doream apoi ca am lucrat cu un violoncel si percutie ghid dupa care am facut ritmul si registrele cred ca particularizeaza meloda. De altfel e originala si exact ce trebuia pentru coloana sonora de la FEERIC. Ma bucur ca am critici avizate...insa niciodata nu ma feresc sa dezvalui sursele de inspiratie portofoliul de artisti studiati curentele abordate si tot ceea ce folosesc pentru rezultatul la care vreau sa ajung. Rezultatul e cel care imi place, altfel nu l-as publica. E totul subicetiv in ceea ce realizez sasa cum aprecierile publicului sunt la fel de subiective. Multumesc mult pentru parerea pertinenta si atentia acordata. Te mai astept cu comentarii la fel.